Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1899
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1747
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1899
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1747
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodaj szklankę cukru, żółtka oraz olej. Gdy ciasto już się ubije na gładką masę dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj (możesz to zrobić łyżką lub mikserem na wolnych obrotach). Przelej ciasto do foremki wysmarowanej masłem (foremkę możesz wysypać mąką lub bułką tartą). Trochę ciasta zostaw i wymieszaj go z łyżką kakao. Wlej ciemne ciasto do foremki i np. widelcem rozmieszaj robiąc wzorek. Piecz w temp. 160-180°C przez 35-40 min. Do popołudniowej kawy idealne. Smacznego.