Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedne z łatwiejszych babeczek upieczone z ciasta francuskiego. W środku zostały wypełnione dżemem z żurawinki, który samodzielnie zrobiłam, więc tym bardziej wszystkim smakowały.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4804
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4804
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Składniki
Foremki ( u mnie silikonowe, więc nie trzeba niczym smarować ) wylepić ciastem francuskim, nałożyć do każdej do środka dżemu z żurawiny. Na wierzch można przyozdobić paskami z ciasta francuskiego, najlepiej wycięte radełkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego !!! P.S. Babeczki najlepiej smakują na ciepło. Środki babeczek można wypełnić według własnego upodobania, np. serem białym, jabłkami, brzoskwiniami, ananasem itp