Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajne babeczki. Polecam wszystkim tym, którzy lubią pieczarki. Pieczarki oczywiście można zastąpić grzybami leśnymi:). Zrobiłam je na kolację wigilijną.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 127
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 54
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 127
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 54
Składniki
Cebule, pieczarki i grzyby posiekane w kostkę smażymy na rozgrzanym oleju z masłem. Następnie masę studzę i dodaje resztę składników: kaszę, jogurt, jajka , sól, pieprz i zioła do smaku.
Nagrzewam piekarnik do 180 C. Foremki smaruje masłem i bułka tartą i wypełniam ją masą.jeśli nie mam formy wkładam je do papilotek. Piekę babeczki 30 minut. Po upieczeniu odstawiamy do przestygnięcia. Wyjmujemy z foremek i dekorujemy je żurawiną. ( można podać smażoną żurawinę)