Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem postanowiłam zrobić turecki ajran w wersji z arbuzem, który nadaje mu lekkiej słodkości i rześkości. Najlepiej smakuje schłodzony. Polecam:)!!!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 112
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2712
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 112
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2712
Składniki
Do miski wlać wodę, włożyć arbuza, dodać jogurt i szczyptę soli. Całość zmiksować blenderem, aż na wierchu pojawi się pianka. *Na koniec do ajranu można dodać drobno posiekaną miętę i jeszcze lekko zmiksować wszystko do połączenia się składników.
Gotowy ajran przelać do szklanki. Smacznego:) !!!