Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja na słodko z dodatkiem rodzynek i żurawiny połączonych miodem.
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 158
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 207
...ale pyszny.
Odsłon: 606
Polecam.
Odsłon: 564
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 158
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 207
...ale pyszny.
Odsłon: 606
Polecam.
Odsłon: 564
Składniki
Śledzie dzień wcześniej moczymy w wodzie (co najmniej dwukrotnie) ,kroimy na kawałki ok. 5 cm. Grzyby moczymy i gotujemy. Kroimy w paski. Cebule kroimy w piórka ,szklimy na oleju ,dodajemy przecier pomidorowy ,grzyby ,rodzynki ,żurawinę i miód. Podgrzewamy (cały czas mieszając) i studzimy. Dodajemy śledzie ,dokładnie ze sobą łączymy ,przekładamy do pojemników i wstawiamy do lodówki na 48 godzin.