Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica w cieście francuskim to znakomity pomysł na wykwintny obiad. Danie jest proste w przygotowaniu i nie wymaga większych zdolności kulinarnych. Całość jednak robi wrażenie. Polędwica będzie najlepiej smakować podana z sałatką.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 50
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 50
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Składniki
Polędwiczkę wymyj i osusz. Natrzyj ją oliwą i przyprawami.
Rozgrzej patelnię i obsmaż polędwiczkę z każdej strony. Odstaw na bok.
Przygotuj farsz. Pieczarki pokrój w grube piórka, a cebulę w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej masło klarowane, zeszklij cebulę, następnie dodaj grzyby. Przypraw tymiankiem, solą i pieprzem. Całość trzymaj na małym ogniu do momentu, aż woda spod pieczarek całkowicie odparuje.
Ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj. Na środku wyłóż polędwiczkę i obłóż ją pieczarkami. Chwyć za brzegi ciasta i ciasno zawiń, porządnie zlep końce. Całość posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w 200 stopniach Celsjusza przez około 25 minut.
Polędwicę po wyjęciu z pieca odstaw na 5 minut. Po tym czasie możesz serwować gościom.