Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy zrobione ze schabu wieprzowego, delikatne i smaczne ..
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 7
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 12
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7960
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 7
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 12
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7960
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na 5 kotletów, następnie rozbijamy na cienkie plastry. Każdy plaster mięsa oprószamy solą i pieprzem, następnie z jednej strony smarujemy musztardą, kładziemy plaster boczku. Na mięsie i boczku kładziemy małego ogórka lub połowę większego, cebulkę i słupek cienkiej kiełbasy domowej.
Zwijamy roladkę i spinamy wykałaczką, jeśli trzeba wbijamy 2 wykałaczki.
Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy roladki i obsmażamy z każdej strony na rumiano.Podlewany wodą i przekładamy do garnka razem z podlaną wodą. Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 40-50 min. Gdy zrazy będą miękkie wyjmujemy je z powstałego sosu na półmisek. Do wywaru dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz do smaku. Robimy zawieszkę: mieszamy 2 łyżki mąki i pół szklanki wody, dodajemy łyżkę sosu aby łatwiej rozprowadzić mąkę i wlewamy zawieszkę do sosu. Gotujemy chwilę doprowadzając do wrzenia. Sosem polewamy zrazy.