Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli czytaliście książkę lub oglądaliście film „Smażone zielone pomidory” to wiecie, że w knajpce Whistle Stop Café, prowadzonej przez dwie przyjaciółki można było nie tylko napić się pysznej kawy, ale także zjeść ciasta i… najlepsze smażone zielone pomidory.
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 147
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 147
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj z przyprawami, a bułkę tartą z mąką kukurydzianą.
Jajko roztrzep za pomocą widelca, dodaj jogurt i dokładnie wymieszaj.
Pomidory umyj, osusz i pokrój na grubsze plastry. Każdy plaster zanurzaj najpierw w mące pszennej, później masie jajecznej, a na samym końcu w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej, pomidory smaż z obydwu stron na złoty kolor. Najlepiej będą smakować, jeśli podasz je w towarzystwie sosu koktajlowego lub majonezowego.