Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 269
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 269
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Składniki
Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie ok. 40 min. Z mięsa mielonego robimy pulpeciki w rozmiarze brukselki (przygotowujemy je podobnie ,jak kotlety mielone) . Można je nie dosmażać ,w piekarniku dojdą. Pomidory wrzucamy do garnka i pozbywamy się nadmiaru płynu. W osobnym naczyniu łączymy śmietanę z jajkami i startym żółtym serem ,doprawiamy do smaku solą pieprzem (sos na wierzch).
Do naczynia żaroodpornego wkładamy warstwami ugotowaną brukselkę ,pulpeciki , pomidory ,na górze ma być brukselka ,którą zalewamy sosem śmietanowym. Pieczemy 45 min w temperaturze 190 stopni.