Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka gyros z ryżem
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
- Ryż gotujemy wg przepisy na opakowaniu. - Filet z kurczaka myjemy i kroimy w większą kostkę, posypujemy przyprawą gyros i zostawiamy w lodówki na pół godziny. - Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę a następnie dodajemy pokrojonego kurczaka. Smażymy kilka minut. - W miseczce wymieszać keczup z majonezem. - Na blaszkę wsypujemy ryż oraz podsmażonego kurczaka. Mieszamy i zalewamy połową przygotowanego sosu. - Rozsmarowujemy i posypujemy 100 g sera. Następnie dodajemy wymieszaną kukurydzę wraz z pokrojony w kostkę ogórkami oraz papryką. - Zalewamy pozostało częścią sosu, rozsmarowujemy. Na koniec posypujemy pozostałym serem. Pieczemy 20-25 w piekarniku do 170 stopni.