Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny gęsty sos. do ryżu, makaronu jak i na kanapki
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Soczewicę zalać wrzącą wodą dzień wcześniej.
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić na pół talarki. Do wolnowaru włożyć mięso mielone, marchew, pietruszkę, por, odsączoną soczewicę, pomidory z puszki łyżkę koncentratu pomidorowego. Doprawić do smaku bazylią, pieprzem oraz chili. Wolnowar ustawić na wysoki ogień na ok 4-5 godzin. W trakcie gotowania należy sprawdzić czy gęstość nam odpowiada i dodawać koncentrat pomidorowy. Podawać np z ryżem Smacznego.