Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka to element, który rzadko pojawia się na naszych stołach. A szkoda - to cenne źródło chociażby żelaza. Smażona wątróbka to świetny sposób nie tylko na problemy zdrowotne, ale na pyszny obiad. Tym razem mamy dla was tradycyjnie przygotowaną wątróbkę, która - przygotowana w ten sposób - zachwyci również tych, którzy nie byli dotąd przekonani do jej smaku.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 142
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7488
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 192
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 204
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 142
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7488
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 192
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 204
Składniki
Wątróbkę oczyścić z żyłek i błonek, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Cebulę pokroić w piórka.
Na patelni rozgrzać olej i masło, dodać cebulę smażyć na średnim ogniu aż zmięknie około 6-8 minut.
Rozsunąć cebulę, zwiększyć ogień, na patelnię położyć wątróbkę, obsmażyć z obu stron aż się zetnie.
Zmniejszyć ogień, przykryć patelnię i dusić całość jeszcze kilka minut, wątróbka powinna pozostać lekko różowa w środku. Przed podaniem doprawić solą i pieprzem. Podawać z ulubionymi dodatkami, na przykład ziemniakami i ogórkiem kiszonym.