Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne , chrupiące udka, przyprawione a następnie wysmarowane majonezem i posypane bułką tartą. Udka w ten sposób przygotowane smakują wybornie.
miska, naczynie żaroodporne, ręcznik papierowy,
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 128
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 36
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 195
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 128
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 36
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 195
Składniki
Udka umyć, osuszyć a następnie natrzeć olejem i przyprawą uniwersalną. Tak przygotowane udka odłożyć na 30 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie udka włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Posmarować majonezem i posypać bułką tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i piec około 40 minut pod przykryciem. Po 40 minutach temperaturę piekarnika podwyższyć do 250 stopni i piec udka jeszcze około 20 minut. Podawać z ziemniaczkami itp.
Udka po upieczeniu.