Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny mielony na niedzielny obiad.
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 19
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 508
Polecam.
Odsłon: 106
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 115
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 19
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 508
Polecam.
Odsłon: 106
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 115
Składniki
Wykonanie mielonych: Bułkę namoczyć w wodzie i dobrze odcisnąć. Po czym dodać do mięsa, wbić jajko, dodać przyprawy i dokładnie wyrobić masę. Formować mielone, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, po czym odsączyć na ręczniku papierowym. Mielone najlepiej smakują z frytkami i surówką z buraczków ćwikłowych.