Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i sprawdzony klasyk: biszkopt przełożony masą krówkową, udekorowany kremem z bitej śmietany i sera mascarpone i posypany startą czekoladą. Pysznie i ...kalorycznie:)
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1063
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 129
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1063
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 129
Składniki
Biszkopt: Jajka ubijamy z cukrem na jasny gęsty krem. Następnie dodajemy wodę i olej i ubijamy jeszcze chwilę. Mąki:pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia przesiewamy, dodajemy do jajek i mieszamy łopatką. Masę przekładamy do natłuszczonej formy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 30 min. Wyjmujemy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia - najlepiej na całą noc. Krem krówkowy: Masę krówkową /1 puszka - czasem puszka ma 450 g a czasem 470 g - w tym przypadku te 20 g nie stanowi wielkiej różnicy:)/ ucieramy ręcznie z miękkim masłem. Biszkopt przekrawamy na dwa płaty, pierwszy płat smarujemy masą i przykrywamy drugim płatem. Krem z mascarpone: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem na pół sztywno a następnie /nie przerywając ubijania/dodajemy po łyżce sera mascarpone. Gotowy krem przekładamy na ciasto, wyrównujemy, dekorujemy startą na tarce gorzką czekoladą i odstawiamy do lodówki na min. 2 godz.