Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w 30 minut, który smakuje nawet dzieciom:)
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
W czasie, kiedy będzie gotowała się woda na makaron, jak i on sam- przygotujemy sos. Na patelnię wlewamy oliwę i dodajemy pokrojony czosnek. Musimy uważać, żeby go nie przypalić, bo nada gorzki smak potrawie, a tego nie chcemy:) Wrzucamy masło i rozmrożony, odciśnięty szpinak. Smażymy około 5 minut. Wlewamy śmietankę i dodajemy mascarpone, mieszamy do połączenia składników i utworzenia cudnego sosu. Wrzucamy kawałki sera feta lub w kostkach i dopiero, gdy spróbujemy- solimy i pieprzymy. Odcedzony makaron przekładamy do dużej miski, wlewamy sos, łączymy i wykładamy na talerze. Posypujemy wybranym dodatkiem:)