Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niespodziewani goście, nie ma problemu. Zrobisz szybko to ciasto, a wszyscy będą zachwyceni.
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej i kwasek cytrynowy. Miksować wszystkie składniki ok 3 minuty, aż dobrze się połączą.
Połowę masy przełożyć do drugiego naczynia. Do pozostałej dodać kakao i dokładnie wymieszać.
Do formy (35x12 cm) wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą przelać jasne ciasto, a następnie ciemne.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez około 45 minut. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!