Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 16
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 16
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 86
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 251
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 16
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 16
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 86
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 251
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puszystą pianę. Do ubitej piany dodajemy po jednym jajku. Mąkę przesiać do miski, wymieszać z imbirem, cynamonem, zielem angielskim, sodą. Suche składniki partiami dodawać do utartej masy mieszając łopatką. Wlać miód i zagnieść dokładnie ciasto. Po wyrobieniu odstawić w chłodne miejsce na ok 2 godziny.
Schłodzone ciasto rozwałkować, podsypując mąka. Wycinać ciasteczka i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.