Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ten spód do tortu,jest pieczony z olejem .Jest wilgotny w srodku i lepszy do krojenia.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
Srednica tortownicy 23-26 cm jajka,cukier i cukier waniliowy ubijamy na puszysta,biala mase.Dodajemy olej i mleko i mieszamy dalej. Dodajemy przesiana make z pr.do pieczenia.Mieszamy krótko ,tylko do polaczenia skladników. Wlewamy do formy wylozonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 175-180 stopni góra/dól przez ok.50 min.
Po upieczeniu zostawic do ostygniecia.Wyciadnac z formy i odwrócic na góry nogami na blaszcze i pozostawic do calkowitego wystygniecia,wtedy mamy dwie proste powierzchnie:góra i dól.