Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielne obiady zawsze są wyjątkowe – zazwyczaj siada do nich cała rodzina, czasem też goście. Szukamy czegoś wykwintniejszego i smaczniejszego niż to, co gości codziennie na stole. Z drugiej strony, nie chcemy poświęcać wielu godzin na przygotowania posiłku. Te niedzielne roladki idealnie sprawdzą się na odświętny obiad. Smakują wybornie, a są bardzo szybkie i proste w przygotowaniu.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 12
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 38
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23531
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 431
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 257
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 12
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 38
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23531
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 431
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 257
Składniki
Sznycle z kurczaka umyj i osusz. Lekko rozbij je tłuczkiem, by były jeszcze cieńsze. Uważaj, by nie rozerwać mięsa.
Mięso oprósz solą i pieprzem.
Plasterki szynki i sera podziel na pół. Na każdym sznyclu kładź po jednym kawałku wędliny i sera. Zwiń sznycle w roladki i połóż je na łączeniu.
W misce ubij jajko i białka na jasną masę. W drugiej misce wymieszaj ze sobą bułkę tartą i parmezan.
Niedzielne roladki maczaj najpierw w jajku, a potem obtaczaj w bułce tartej.
W głębokim naczyniu rozpuść masło. Po roztopieniu, roladki powinny móc całkowicie się w nim zanurzyć. Możesz też użyć frytkownicy.
Masło rozgrzej do temperatury 200 st. Celsjusza. Smaż roladki partiami, po 2 sztuki przez 12 minut, po 6 minut z każdej strony. Danie podawaj na ciepło, z dodatkiem skrobiowym i ulubioną surówką.