Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa na obiad bazuje na mięsie mielonym i warzywach. Jeśli nie masz dostępu do świeżych produktów, możesz też użyć mrożonych gotowych mieszanek. Jest aromatyczna, pyszna i dobrze doprawiona.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 289
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 387
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 539
Polecam.
Odsłon: 855
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 289
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 387
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 539
Polecam.
Odsłon: 855
Składniki
Zacznij od przygotowania warzyw. Cebulę posiekaj w kostkę. Z papryki pozbądź się gniazda nasiennego i pokrój w cienkie kilkucentymetrowe paski. Tak samo poszatkuj też obrane marchewki. Odsącz kukurydzę i groszek z zalewy. Ząbki czosnku obierz i rozgnieć. Posiekaj drobno.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Przełóż cebulę z czosnkiem i delikatnie zeszklij. Wtedy dodaj mięso mielone, posól je i popieprz. Smaż tak długo aż nie będzie surowe. Przełóż całość do średniej wielkości garnka.
Na tej samej patelni, na której smażyło się mięso, podsmaż paprykę i marchewki. Kiedy zrobią się miękkie, dodaj groszek i kukurydzę. Zostaw jeszcze na kilka minut, co jakiś czas mieszając. Także przełóż zawartość patelni do garnka. Jeśli używasz mrożonych warzyw, podsmażaj je na tyle długo, aby były miękkie.
Wlej wodę lub bulion, zagotuj. Po tym czasie zmniejsz moc palnika do średniego.
Obierz ziemniaki i pokrój je w średniej wielkości kostkę. Dodaj do zupy, gotuj przez 20 minut.
Teraz przelej do garnka zawartość puszki z pomidorami, dopraw papryką słodką i wędzoną, majerankiem, solą i pieprzem. Gotuj tak zupę przez około 10 minut. Zagęść ją koncentratem pomidorowym.