Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski która idealnie pasują do gulaszu lub innych sosów mięsnych.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 150
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 182
Smak wiosny!
Odsłon: 647
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 150
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 182
Smak wiosny!
Odsłon: 647
Składniki
Mąkę wymieszać z solą, dodać jajka, olej i wodę – całość widelcem rozrobić na gładką masę.
W garnku rozgrzać wodę i lekko posolić. Ciasto przelewać przez druszlak, pomagając sobie łyżką - tak żeby powstały kluseczki ( ja zrobiłam to w 2 turach).
Gotować przez 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową.