Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa mielonka z łopatki i boczku. Smaczna i wiemy co jemy, bo takie wyroby są o wiele lepsze od kupnych. Choć raczej takiej mielonki to w sklepach się nie kupi. Idealna na kanapki na śniadanie lub kolację. Jak widać przetwory to nie tylko owoce i warzywa. Mięsa też idealnie się do tego nadają.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 454
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32637
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 118
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 454
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32637
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 118
Składniki
Łopatkę i boczek ( bez skóry ) zmielić w maszynce do mięsa. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce a maleńki i oczkami ( ja starłam ) i dodać do mięsa. Następnie dodać sól i pieprz do smaku oraz wlać wodę i wyrobić masę mięsną. Gotową masą napełnić wcześniej wyparzone słoiki i zakręcić zakrętami. Słoiki pasteryzować godzinę i zostawić je w garnku. Następnego dnia pasteryzować jeszcze 30 minut. Słoiki wyjąć z garnka a po schłodzeniu przechowywać w chłodnym miejscu.