Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura z czerwonej cebuli stanowi znakomity dodatek do mięs, domowych wędlin i pasztetów. Można serwować ją również do pizzy, grzanek lub tart. Kluczem do idealnej konfitury jest duszenie jej na wolnym ogniu.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4775
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 217
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4775
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 217
Składniki
Cebulę obierz i potnij na cienkie piórka.
Na patelni lub w garnku rozgrzej masło, dodaj cebulę i jedną łyżkę cukru, smaż cały czas mieszając.
Gdy cebula zmięknie, wlej wino i ocet balsamiczny, wsyp resztę cukru. Zmniejsz ogień i duś, od czasu do czasu mieszając, do momentu, aż sos wyparuje. Pod sam koniec przypraw solą i pieprzem do smaku.
Gotową konfiturę przełóż do wyparzonych słoiczków i zakręć. Przechowuj w lodówce.