Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaki dodatek zrobić do obiadu lub kolacji? Najlepiej surówkę z białej kapusty. W tej wersji urozmaicisz ją marchewką, jabłkiem, czosnkiem i kremowym sosem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 141
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1310
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1074
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 93
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 141
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1310
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1074
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 93
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Składniki
Kapustę umyj, osusz, a następnie cienko poszatkuj. Najlepiej zrób to z pomocą ostrego noża lub tarki. Przełóż do dużej miski. Umytą cebulę także posiekaj drobno. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami.
Jabłko obierz, również posiekaj drobno albo zetrzyj na tarce. Wszystkie składniki dodaj do kapusty. Dopraw surówkę obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wymieszaj.
Przygotuj sos. Majonez wymieszaj dokładnie z jogurtem naturalnym oraz cukrem, dopraw też delikatnie solą i pieprzem. Wymieszaj składniki sosu i wlej do surówki. Dodaj też ocet. Posól i popieprz, jeśli jest taka potrzeba. Zamieszaj dokładnie.
Umieść surówkę w lodówce na minimum godzinę przed podaniem, aby smaki się przegryzły. Posiekaj koperek i na koniec udekoruj nim surówkę.