Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ser żółty dostałam od swojej teściowej. Pierwszy raz zrobiłam go bez żadnych przypraw, teraz już robię z nimi.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 326
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 161
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 53
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 326
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 161
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 53
Składniki
W garnku zagotować mleko i wrzucić do niego pokruszony biały ser. Jak nie będzie serwatki wylać na sito i odcisnąć. W garnku rozpuścić masło. W misce roztrzepać jajka z sodą i octem. Do rozpuszczonego masła dodać ser i jajeczną mieszankę. Dodać przyprawy i podgrzewać do rozpuszczenia, mieszać aby nie było grudek. Zdjąć z ognia i wałkiem ucierać do zgęstnienia. Przełożyć do plastikowej butelki do całkowitego stężenia.
Kroić na plastry. Smacznego. Przyprawy dodać jakie kto lubi.