Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy mam niewiele czasu na przygotowanie obiadu, zazwyczaj przyrządzam właśnie ten sos. Ku wielkiej uciesze męża :)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 428
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1240
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 54
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 428
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1240
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 54
Składniki
Na niewielką ilość rzepakowego oleju wrzuciłam 500 g mielonego mięsa z indyka. Po około 2 minutach dodałam posiekaną dużą cebulę, łyżkę mielonej słodkiej papryki, łyżeczkę oregano, łyżeczkę bazylii, chilli według upodobań. Smażyłam około 10 minut. Po tym czasie dodałam 200 g koncentratu pomidorowego i 150 ml wody. Gotowałam około 5 minut. Po tym czasie wcisnęłam 5 ząbków czosnku i osoliłam do smaku. Pogotowałam minutę. Gotowe.