Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny sos muślinowy, który świetnie komponuje się z gotowanymi jajkami, szparagami, pieczonym łososiem, dorszem oraz owocami morza. Sos jest delikatny, przez co nie dominuje potraw, a jedynie podkręca walory smakowe. Sos muślinowy od sosu holendeskiego różni się jednym składnikiem - dodatkiem ubitej słodkiej śmietanki. Dzięki temu sos jest jeszcze bardziej kremowy. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w swojej kuchni.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 86
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 86
Składniki
Do rondelka wbijamy żółtka, dodajemy łyżkę wody i wina. Składniki mieszamy i podgrzewamy na średnim ogniu. Następnie do rondelka dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło. Składniki podgrzewamy i mieszamy do momentu uzyskania jednolitego kremu.
Sos doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kilka kropel soku z cytryny.
Na koniec do sosu muślinowego dodajemy dwie łyżki bitej śmietany. Składniki delikatnie mieszamy łyżką.
Sos muślinowy podajemy do szparagów, gotowanych, młodych warzyw, pieczonych ryb lub gotowanych jajek. Smacznego!