Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzenie, obok solenia i suszenia, są najstarszymi metodami konserwacji żywności. Sery wędzi się w niskich temperaturach (jak najwyżej w wędzarni). Ja wkładam je pod koniec wędzenia wędlin kiedy wędzarnia „traci” temperaturę. Tym razem przepis na sery z porostem pleśni camembert lub brie. Wersje: bez przypraw lub z ziołami. Serów pleśniowych nie solimy przed wędzeniem.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 900
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 206
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9316
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 900
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 206
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9316
Składniki
1. Ser wyjąć z opakowania i obsypać przyprawami lub zostawić bez przypraw
2. Zawinąć w gazę (1 warstwa) i powiesić na haku wędzarniczym do obsuszenia (temperatura pokojowa)
3. Po wygrzaniu wędzarni do temperatury 50-60 st.C (bez osuszania w wędzarni) włożyć sery. 4. Wędzić ok. 2-3 h w zakresie temperatur 30-40 st.C. 5. Studzić w lodówce.