Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te kotlety będą hitem w moim domowym menu obiadowym, przepis na tak przygotowane kotlety mielone mam od mojej mamy ona zawsze do mielonych dodaje kasze manną lub kaszę jęczmienną gotowaną
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Składniki
Do miski przełożyć mięso mielone, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wbić całe jajka, posolić wsypać pieprz naturalny, wsypać sucha kasze manna oraz wlać mleko. Całość dokładnie wyrobić za pomocą ręki do połączenia się ze sobą wszystkich składników. Po wyrobieniu dodać bułkę tartą i połączyć ją z przygotowanym mięsem, odstawić na 5 minut aby mięso lekko napęczniało od kaszy i bułki tartej
Gdy mamy już przygotowane mięso na kotlety mielone, na patelnię wlać olej tak aby było zakryte dno patelni rozgrzać go formować dowolnej wielkości kotlety ułożyć je na rozgrzanym oleju i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor
Jak już mamy ładnie usmażone kotlety wtedy wlać wodę i dusząc bez przykrycia obracając podsmażyć jeszcze przez dwie do trzech minut aż wyparuje dodana woda. Gotowe kotlety przełożyć na talerz, z podanych składników wyszło mi osiem kotletów
Tak przygotowane kotlety mielone podałam z młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem oraz fasolką szparagową ugotowaną a następnie podsmażona na maśle z dodatkiem bułki tartej. Kotlety wyszły bardzo smaczne i soczyste w czasie smażenia nie rozpadają się