Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa sałatka ze świeżego szpinaku, boczku i jajek. Doskonała propozycja na małą przekąskę w ciągu dnia. Lekka i pożywna. Jej przygotowanie zajmie wam dosłownie chwilę.
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 88
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 156
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 88
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 156
Składniki
Świeże liście szpinaku płuczemy, osuszamy i przekładamy do miski.
Jajka wkładamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy na twardo przez około 10 minut. Następnie obieramy ze skorupki i kroimy na plastry. Pokrojone jajka przekładamy do miski ze szpinakiem.
Boczek w plastrach kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na patelni z obu stron, aż się zarumieni. Chrupiące plastry boczku przekładamy do miski ze szpinakiem.
Czerwoną cebulę obieramy, kroimy w piórka i dodajemy do sałatki.
W małej miseczce łączymy wszystkie składniki sosu: musztardę, miód i oliwę. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę polewamy sosem. Serwujemy z chrupiącym pieczywem.