Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka do obiadu...
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 66
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 66
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Składniki
Pomidory pokroić w cienkie plastry, cebulę w piórka dodać sól wymieszać i pozostawić na noc w chłodnym miejscu.
Po ty czasie odsączyć na sitku z nadmiaru soku .
Zagotować zalewę, czyli do wody dodać wszystkie składniki i gotować do rozpuszczenia cukru. Wystudzić.
Pomidory przełożyć do miski i połączyć z chłodną zalewą. Pozostawić na 30 min.
Po tym czasie przełożyć do słoików i pasteryzować.
Do zimnego piekarnika przełożyć słoiki z sałatką, ustawić temperaturę na 130 st i od momentu nagrzania piekarnika pasteryzować 30 min. Wyłączyć piekarnik i pozostawić do wystudzenia. Życzę smacznego :)