Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na pożywną kolację, może skusisz się na sałatkę z tuńczykiem i ryżem. Wystarczy kilka prostych składników, by uzyskać bogaty i atrakcyjny smak. Bardzo ciekawym trikiem jest zastosowanie surowego i marynowanego ogórka jednocześnie.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i posiekaj w kostkę. Ryż ugotuj w osolonej wodzie do miękkości, następnie odcedź. Marchewki ugotuj w mundurkach, następnie wystudź, obierz i pokrój w kostkę. Możesz też użyć marchewek z rosołu. Surowe ogórki obierz, drobno posiekaj, posól i zostaw na sicie. Pokrojone w kostkę korniszony także odsącz z soku. Groszek i tuńczyka wysyp z puszki na sitko, a cebulkę poszatkuj w kostkę.
Umieść wszystkie składniki sałatki w misce. Dodaj posiekaną zieleninę oraz zmieszaną z majonezem śmietanę. Dopraw, wymieszaj sałatkę i podawaj od razu. Przechowuj w lodówce.