Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,zdrowy dodatek do obiadu lub solo dla miłośników brukselki :)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 32
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 32
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Składniki
Brukselkę oczyścić i pokroić w grubsze plasterki. Pomidory odsączyć z oleju i pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy posiekać. Na patelnię wlać trochę oleju z pomidorów i podsmażyć pokrojoną brukselkę ok 5 min. Do brukselki dodać pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek.Wymieszać,dolać ok 1/2 szklanki wody,posiekane orzechy i gotować do odparowania wody.Doprawić pieprzem i solą.Smacznego :)