Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na sałatkę do obiadu? A może lubisz miksować świeże warzywa, które zabierzesz ze sobą jako lunch do pracy czy też szkoły? Połączenie kapusty pekińskiej, ogórka i rzodkiewek jest ponadczasowe i pyszne. Wystarczy, że dodasz lekko słodki sos, aby całość zyskała jeszcze więcej wyrazistości.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Kapustę umyj pod bieżącą wodą i osusz. Posiekaj w taki sposób, aby zyskać cienkie paski. Rzodkiewki także przemyj, osusz, a następnie pozbądź się zielonych części. Pokrój w półplasterki. Ogórek zielony obierz i posiekaj drobno. Świeży koperek posiekaj.
W małej misce lub szklance wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, cukier, sól i pieprz. Dodaj też koperek. W dużej misce połącz kapustę pekińską, ogórek świeży i rzodkiewki. Zalej sosem i połącz składniki. Włóż do lodówki na kilkanaście minut, aby sałatka się przegryzła. Całość możesz udekorować wyciętymi kwiatkami lub paskami z rzodkiewek czy też ogórka.