Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z ogórkiem to świetna propozycja dodatku do mięs, zwłaszcza tłustych i grillowanych. Wspaniale sprawdza się jako lekki lunch latem. Ogórek niemal w całości składa się z wody, dlatego świetnie nawadnia organizm nawet podczas największych upałów. Jajko dostarcza niezbędnego białka i dostarcza energii na cały dzień. Rzodkiewka przyjemnie orzeźwia i dostarcza licznych witamin. Taka surówka z pewnością jest dobrze zbilansowanym i zdrowym posiłkiem.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4760
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 935
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4760
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 935
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i pokrój w dość dużą kostkę. Ogórki i rzodkiewki umyj i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Możesz też użyć tarki o odpowiednim otworze. Koperek drobno posiekaj, zostawiając dwie gałązki do dekoracji. Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj.
W osobnej miseczce połącz ze sobą wszystkie składniki dressingu. Zalej nim warzywa z jajkami i wszystko dobrze wymieszaj. Surówka z ogórkiem najlepiej smakuje na zimno, po schłodzeniu w lodówce przez przynajmniej godzinę. Podawaj udekorowaną gałązkami koperku.