Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna surówka z młodej kapusty.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Kapustę drobno poszatkować, posolić, zalać gorącą wodą. Poczekać, aż woda przestygnie i wówczas odcisnąć kapustę. Marchew utrzeć na tarce o grubych oczkach, szczypior pokroić. Jogurt wymieszać z musztardą francuską. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Surówkę doprawić do smaku solą i pieprzem.
SMACZNEGO.