Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna sałatka z ogórków i marchewki, którą najlepiej przygotować latem, by cieszyć się smakiem ulubionych warzyw przez cały rok. Będzie świetnym dodatkiem do obiadu, grilla, a nawet do kanapek. Kluczem do idealnej sałatki szwedzkiej są odpowiednie przyprawy.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 15
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 15
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Umyj warzywa, marchew obierz. Wszystko pokrój w cienkie plasterki. Do około dwóch litrów wody dodaj sól i odstaw na trzy godziny.
Włóż ogórki do słoików, dodaj pieprz oraz ziarna ziela angielskiego i gorczycy. Wodę z solą ugotuj z dodatkiem cukru i octu. Przygotowaną zalewę przelej do słoików z ogórkami i mocno zakręć. Wstaw je do ciepłej wody i gotuj przez koło kwadrans. Po ugotowaniu i wyjęciu z wody odwróć słoiki do góry dnem.