Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona zapiekanka
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Filet oczyścić, pokroić w kostkę, przyprawić solą pieprzem, kurkumą, chili i podsmażyć na oleju wraz z pokrojoną w piórka cebulą. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, oprószyć solą, pieprzem i podsmażyć. Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie al dente. Przygotować sos: Śmietanę wymieszać z jajkami i przyprawami. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć makaron, pieczarki, kurczaka z cebulą, kalafior, wylać sos i posypać startym serem i natką pietruszki. Piec ok. 25 min.