Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pieczone włoskie roladki drobiowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami zawijane w boczku. To pyszny, prosty i szybki pomysł na obiad. Możemy serwować je w klasycznym zestawianiu obiadowym lub jako posiłek odpowiedni dla osób na diecie ketogenicznej.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Oczyszczone piersi dzielimy na 3 części i rozbijamy je delikatnie tłuczkiem przez folię spożywczą (na grubość około 1 cm). Każdy filet oprószamy z obu stron solą i pieprzem, a z jednej strony smarujemy je musztardą.
Pomidory odsączamy z zalewy oliwnej, a mozzarellę kroimy w plastry. Na stronie posmarowanej musztardą układamy suszonego pomidora oraz kawałek sera, a następnie zawijamy. Każdą roladkę owijamy także plastrem boczku.
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy je tłuszczem: - na diecie keto używamy masła, smalcu lub oliwy z oliwek; - w zwykłej diecie świetnie sprawdzi się olej rzepakowy. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C (grzanie góra - dół) i pieczemy przez około 25 minut.
W zwykłej diecie możemy podać je w klasycznym zestawieniu obiadowym. W diecie keto możemy serwować je w towarzystwie ulubionej sałatki. Roladki świetnie smakują z dodatkiem lekkich sosów np. czosnkowego lub jogurtowego.
Możemy podać je także na zimno. Będą stanowiły pyszną przystawkę, dodatek do sałatki lub pieczywa.