Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Wam się tradycyjne kotlety drobiowe? Przygotujcie roladki z aromatycznym farszem z liści szpinaku i sera feta. Podane z opiekanymi ziemniaczkami i lekką sałatką smakują rewelacyjne. Ich przygotowanie jest bardzo proste i nie wymaga długiego stania w kuchni.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 843
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 843
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Składniki
Na patelni roztapiamy łyżeczkę oleju lub masła klarowanego. Czosnek obieramy, drobno szatkujemy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Dorzucamy na patelnię świeże liście szpinaku. Krótko dusimy pod przykryciem. Następnie dorzucamy pokrojoną w kostkę fetę. Składniki mieszamy.
Kurczaka oczyszczamy z błonek. Dzielimy na kotlety. Rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy z dwóch stron solą i pieprzem.
Nakładamy 1-2 łyżki farszu. Roladki zwijamy, panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem feta smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem, z każdej strony na złoty kolor.