Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada ze szpinaku zachwyca wyglądem i smakiem, a przy tym jest naprawdę niezwykle prosta w wykonaniu.
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 18
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 21
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 32
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 103
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 18
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 21
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 32
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 103
Składniki
Na patelni dusimy na maśle szpinak. Gdy woda już prawie odparuje wciskamy do niego czosnek, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową i smażymy jeszcze kilka minut, aż woda całkowicie odparuje. Następnie odstawiamy go do wystygnięcia. Gdy jest chłodny dodajemy żółtka, a białka ubijamy na sztywną pianę. Przekładamy ją do miski ze szpinakiem i delikatnie mieszamy. Wylewamy na dużą blachę (o wymiarach około 20x35cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 15 min. w 200st. Ser mieszamy z jogurtem i koperkiem, doprawiamy chrzanem, solą i pieprzem. Przestygnięty placek smarujemy serkiem i na to układamy plastry szynki tak, aby pokryły całość. Placek zwijamy jak roladę, a następnie owijamy ściśle w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.