Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to potrawa, którą u mnie w domu wszyscy się zachwycają, więc może ktoś również zagustuje w tych smakach ;)
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Na maśle zeszklić cebulę i czosnek pokrojone w kostkę. Dodać ryż i kurkumę, podsmażać przez ok.4-6 min.
Następnie dodać przygotowany wcześniej wywar. Często mieszamy i dolewamy bulionu do momentu, aż ryż będzie miękki.
Pieczarki umyć, pokroić i usmażyć. Mięso mielone usmażyć z dodatkiem przypraw. Do gotowego ryżu dodajemy mięso, pieczarki, mieszamy i całość podgrzewamy przez kilka minut.
Gotowe podajemy np. na startym żółtym serze. Smacznego!