Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, miękkie racuchy z jabłkami o delikatnym smaku szarlotki. Polecam.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1196
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1196
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy sól, mieszamy. Robimy dołek w mące i do niego rozkruszamy drożdże, posypujemy cukrem.
Zalewamy połową szklanki ciepłego mleka. Odstawiamy na 20 minut żeby drożdże urosły.
Po tym czasie wbijamy jajko, pozostałe ciepłe mleko (375 ml).
Dokładnie mieszamy.
Wymieszane ciasto przykrywamy i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
W między czasie obieramy jabłka ze skórki, pozbawiamy gniazd z pestkami. Jabłka kroimy w kostkę i posypujemy cynamonem.
Do wyrośniętego ciasta dodajemy wcześniej przygotowane jabłka.
Mieszamy i odstawiamy na 20 minut żeby ciasto podrosło z jabłkami.
W między czasie nagrzewamy patelnię z olejem i łyżką nakładamy robiąc placki.
Smażymy na rumiany kolor placków z obu stron.
Usmażone racuchy osączamy z oleju na papierowych ręczniczkach, posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!