Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz miękkie mięso, które podawane jest w gęstym sosie wraz z warzywami? Mamy dla ciebie prosty przepis, idealnie sprawdzający się na domowy obiad - delikatny i aromatyczny schab duszony z warzywami, który pokocha twoja rodzina.
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 123
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6855
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 123
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6855
Składniki
Schab wieprzowy umyj i osusz dokładnie. Z każdej strony oprósz solą i pieprzem. Dopraw majerankiem. Paprykę czerwoną umyj, pozbądź się gniazda nasiennego i pokrój w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę także oczyść, posiekaj drobno.
Na głębokiej patelni albo w średniej wielkości garnku rozpuść odrobinę masła. Obsmaż schab z jednej i z drugiej strony. Przełóż go na talerz i przejdź do podsmażenia warzyw. Zacznij od cebuli, kiedy się zeszkli, dodaj pieczarki i paprykę czerwoną. Smaż około 5 minut, aby warzywa zmiękły.
Przełóż schab, wlej zawartość puszki pomidorów, przepłucz ją wodą, dodając pozostałość na patelnię. Posól i popieprz. Przykryj naczynie i duś tak przez około 20 minut. W razie potrzeby podlej jeszcze wodą. Na koniec dopraw papryką słodką, wędzoną i majerankiem. Smaż jeszcze 5 minut.