Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tęcza w słoiku, czyli wielowarzywna kiszonka na zimę. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji próbować tak ukiszonych warzyw, zachęcamy do ich zrobienia. Są świetnym dodatkiem do dań mięsnych, ale sprawdzą się również podane z hummusem jako przekąska.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7777
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7777
Składniki
Zagotuj wodę i posól. Odstaw do wystygnięcia.
Kapustę i kalafior podziel na mniejsze części. Papryki pokrój w słupki, a marchewkę w grube plastry.
Na dnie słoika umieść koper. Na samym środku umieść ogórki, a dookoła nich ułóż resztę warzyw.
Wszystko zalej przygotowaną wcześniej i ostudzoną zalewą. Słoiki przykryj zakrętką na tydzień, po tym czasie dokładnie zamknij. Przechowuj w spiżarni lub lodówce.