Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
postanowiłam i ja podać wam przepis na chleb z maszyny wypróbowałam mnóstwo przepisów i ten przepis jest takim podstawowym,zawsze się udaje
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 208
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 208
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
do maszyny wlewamy mleko bądź wodę(ja robię na mleku chudym ładniej zarumieniony potem jest)dodajemy jajko,sól,cukier,masło (jak kupujemy maszynę to dołączona do niej jest miarka na sypkie rzeczy pojemnik do odmierzania płynów i haczyk )następnie sypiemy mąkę z tym że ma jej być 560 gram i możemy mieszać różnie np.pszenną i razową tylko żeby razowej nie było więcej jak 1/3 bo cisto będzie za ciężkie i może nie wyrosnąć na koniec wsypujemy drożdże w maszynie ustawiamy program do pieczenia chleba podstawowy a poziom zarumienienia ustawiam na ciemny i tyle zamykamy a po paru godzinach delektujemy sie pysznym chlebkiem.