Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja dla wszystkich zabieganych, którzy nie mają czasu na spędzanie długich godzin w kuchni! Prosty przepis na aromatyczne danie z udziałem pieczarek
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 34
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 34
Składniki
Filety z kurczaka kroimy na wąskie paski, skrapiamy sokiem z cytryny i przekładamy do garnka. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa (marchewkę, pietruszkę i selera). Zalewamy całość wodą (około 2 l wody). Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem, solą i liściem laurowym. Gotujemy przez 15 minut.
Po tym czasie dodajemy do garnka fasolkę i zielony groszek, gotujemy całość przez kolejne 8 minut.
Na patelni roztapiamy masło, dodajemy umyte i pokrojone pieczarki, podsmażamy je przez kilka minut i przekładamy do garnka.
Mąkę łączymy ze śmietaną przy użyciu rózgi kuchennej. Dodajemy po łyżce bulionu i hartujemy śmietanę. Następnie przelewamy ją zo garna cały czas mieszając. Całość gotujemy jeszcze kilka minut doprowadzając potrawkę do wrzenia. Gorącą przelewamy do talerzy i podajemy.