Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pieczone włoskie roladki drobiowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami zawijane w boczku. To pyszny, prosty i szybki pomysł na obiad. Możemy serwować je w klasycznym zestawianiu obiadowym lub jako posiłek odpowiedni dla osób na diecie ketogenicznej.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13158
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 103
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22681
Smak wiosny!
Odsłon: 387
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 336
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13158
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 103
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22681
Smak wiosny!
Odsłon: 387
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 336
Składniki
Oczyszczone piersi dzielimy na 3 części i rozbijamy je delikatnie tłuczkiem przez folię spożywczą (na grubość około 1 cm). Każdy filet oprószamy z obu stron solą i pieprzem, a z jednej strony smarujemy je musztardą.
Pomidory odsączamy z zalewy oliwnej, a mozzarellę kroimy w plastry. Na stronie posmarowanej musztardą układamy suszonego pomidora oraz kawałek sera, a następnie zawijamy. Każdą roladkę owijamy także plastrem boczku.
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy je tłuszczem: - na diecie keto używamy masła, smalcu lub oliwy z oliwek; - w zwykłej diecie świetnie sprawdzi się olej rzepakowy. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C (grzanie góra - dół) i pieczemy przez około 25 minut.
W zwykłej diecie możemy podać je w klasycznym zestawieniu obiadowym. W diecie keto możemy serwować je w towarzystwie ulubionej sałatki. Roladki świetnie smakują z dodatkiem lekkich sosów np. czosnkowego lub jogurtowego.
Możemy podać je także na zimno. Będą stanowiły pyszną przystawkę, dodatek do sałatki lub pieczywa.