Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałam polecić Wam pampuszki. Są to proste ,szybkie w przygotowaniu, puszyste, a za pyszne placuszki. Podane z karmelizowanymi jabłkami lub śmietaną smakują wyśmienicie.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 58
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 183
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 114
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 58
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 183
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 114
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka ubijamy z cukrem dodając cukier waniliowy, mąkę oraz większą szczyptę sody oczyszczonej. Masę żółtkową połączyć z masą białkową, delikatnie wymieszać do połączenia. Patelnię rozgrzać z niewielką ilością oleju, nakładać porcje masy formować placuszki pampuszki i smażyć z obydwu stron na rumiano. Jabłka obrać ,usunąć gniazda nasienne , pokroić i karmelizować. Placuszki podawać z karmelizowanymi jabłkami lub śmietaną, albo z ulubionym dżemem.